Mainos
Mainos

Esko Aho tyytyväinen vaalimenestykseen

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho on yllättynyt kokoomuksen huonohkosta menestyksestä kunnallisvaaleissa. Aho kommentoi vaalien tuloksia puolenyön aikaan lentokentällä, saavuttuaan Yhdysvalloista Suomeen.

Aho uskoo, että suurten puolueiden ja erityisesti keskustan ja kokoomuksen kannatussuhteissa on tapahtumassa pysyvämpi muutos. Alhainen äänestysprosentti ei yllättänyt Ahoa. Hän sanoi olevansa kuitenkin huolissaan laimeasta äänestysinnosta. Aho iloitsi omiensa vaalivoitosta ja antoi tunnustusta sijaispuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäelle sekä koko vaaliväelle.

Työttömyysalueet Keskustan valtteja

Kunnallisvaalien voittanut keskusta menestyi parhaiten suuren työttömyyden alueilla. Kokoomus taas hävisi eniten näillä alueilla. SDP:n menestys oli heikointa alueilla, missä työllisyys on hyvä. Kokoomus ja erityisesti vihreät lisäsivät kannatustaan hyvän työllisyyden ja korkean tulotason alueilla.

Tilastostokeskus on kerännyt tiedot lähes 2 000 äänestysalueen tiedoista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme