Mainos
Mainos

Esko Aholle palkaton vapaa eduskunnasta

Eduskunnan puhemiesneuvosto on vahvistanut, että Esko Aholle ei makseta kansanedustajan palkkaa eikä siihen liittyviä korvauksia tämän Harvard-matkan ajalta.

Esko Aho

Aho oli itse esittänyt tällaista menettelyä, mutta asia voitiin päättää vasta nyt, kun uusi laki edustajanpalkkioista oli tullut voimaan. Ahon palkaton aika alkaa 5. syyskuuta ja päättyy ensi vuoden kesäkuun 30. päivänä. Hänelle on aiemmin myönnetty oikeus olla poissa eduskuntatyöstä tuona aikana. Kansanedustajan palkkion lisäksi Aholle ei makseta myöskään kulukorvausta eikä edustajille normaalisti maksettavia matkustamiskustannuksia eikä korvausta puhelinkuluista.

Aho on itse arvioinut, että hänen Harvard-vuotensa maksaa noin 500 000 markkaa. Omia rahoja hän käyttää siihen 100 000-200 000 markkaa. Loppurahoitusta hän kerää mm. kirjoittelemalla Yhdysvalloista eräisiin suomalaisiin lehtiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot