Mainos
Mainos

Espanjalaisen ruokaöljyn terveysriskit tutkitaan

Suomalaisviranomaiset tutkivat epäilyt espanjalaisten ruokaöljyjen terveysriskeistä. Useat arabimaat ovat kieltäneet espanjalaisen oliiviöljyn myynnin, koska öljystä on löydetty syövän aiheuttajaksi epäiltyjä jäämiä.

Kyseessä on oliiviöljytuotannon oheistuotteena syntyvä jäännösöljy, jota käytetään laajalti myös EU-maissa. Suomessa espanjalaisen oliiviöljyn käyttöä tutkitaan, kertoo erikoistutkija Anja Hallikainen Elintarvikevirastosta.

-Espanjasta on Suomeen tuotu tuotteita, joissa voi olla oliiviöljyä. Esimerkiksi kalasäilykkeitä ja muita elintarvikkeita.

Hallikainen kertoo, että Espanjassa jäännösöljyä sekoitetaan muihin oliiviöljyihin - kuitenkin vain 10 prosenttia pahan makunsa vuoksi

-Asiaa selvitetään kaikissa Euroopan maissa. Espanja joutuu antamaan selvityksen, sanoo Anja Hallikainen.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme