Mainos
Mainos

Espanjan Aurinkorannikon suomalaiset saavat oman sosiaalityöntekijän

Aurinkorannikon suomalaiset ovat saamassa oman sosiaalityöntekijän. Hän aloittaa työnsä Espanjassa ensi kuussa.

Osa-aikaiseksi palkatun ammattilaisen ensisijainen tehtävä on kartoittaa turistikeskittymässä asuvien suomalaisten sosiaalisia ongelmia. Hänellä ei kuitenkaan ole valtaa päättää esimerkiksi toimeentulotuista tai huostaanotoista.

Lisäksi sosiaalityöntekijä aloittelee yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja Aurinkorannikon aktiivien kanssa. Vuoden mittaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on myös selvittää, tarvitaanko alueelle vakituinen ja kokopäiväinen sosiaalityöntekijä.

Eri ministeriöiden, suurlähetystön ja Aurinkorannikon aktiivien yhteisprojekti on ainutlaatuinen, sillä tiettävästi mikään muu valtio ei ole aiemmin lähettänyt sosiaalityöntekijää toiseen maahan.

Aurinkorannikolla asuu maltillisimpien arvioiden mukaan 10 000 suomalaista ainakin osan vuodesta. Suurimmat arviot heidän määrästään yltävät jopa 30 000:een.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme