Mainos
Mainos

Espanjan bussiturmasta epäiltyä autoilijaa ei vielä kuulusteltu

Malagan yleinen syyttäjä ei ole vielä päässyt kuulustelemaan bussiturman aiheuttajaksi epäiltyä maastoauton kuljettajaa, kertoo Espanjasta tänään kotiutunut ulkoministeriön ulkoasiainsihteeri Tiina Nikkinen.

- Syyttäjä tapasi uhrien omaisia torstaina ja kertoi heille paikallisesta oikeuskäytännöstä, sanoi Nikkinen.

Syyttäjä ei kuitenkaan voinut vielä antaa omaisille tietoa esimerkiksi oikeudenkäynnin aikataulusta, koska kuulusteluja ei ole tehty.

- Hän arveli, että voi mennä parikin viikkoa ennen kuin kuljettajaa voi kuulustella, mutta ei pystynyt varmistamaan arviota, kertoi Nikkinen.

Nikkisen mukaan myös mahdollisista korvauksista pystytään päättämään vasta kun syyte on nostettu.

Turmaan liittyvät oikeudenkäynnit käydään Espanjassa.

Nikkinen kuului konsulikomennuskuntaan, jonka ulkoministeriö lähetti Malagaan helpottamaan viranomaisyhteystyötä sekä yhteydenpitoa ulkoministeriön, Suomen Madridin-suurlähetystön ja Malagan konsulaatin välillä. Nikkisen mukaan yhteistyö espanjalaisviranomaisten kanssa sujui hyvin.

- Meillä ei ollut ongelmia missään vaiheessa, kertoi Nikkinen.

Hänen mukaansa espanjalaiset järjestivät jo viime sunnuntaina ylilääkäri Ari Leppäniemelle luvan tutkia suomalaispotilaita paikallisissa sairaaloissa. Leppäniemi tarvitsi erikoisluvan, koska sairaalat saavat luovuttaa tietoa potilaista vain omaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme