Mainos
Mainos

Espanjassa vaaditaan kuria liikenteeseen

Lauantai-iltaisessa bussiturmassa Espanjassa menehtyneiden ja loukkaantuneiden omaisia lentää vielä tänään Malagaan. Aurinkomatkojen aamuyhdeksältä lähtevälle omaislennolle on ilmoittautunut parisenkymmentä henkilöä.

- Nyt seurataan tilanteen kehittymistä ja katsotaan onko tarvetta johonkin muihin toimenpiteisiin. Se riippuu tietysti paljon siitä, kuinka tällä hetkellä sairaalassa olevat ihmiset paranevat, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Jukka Salama.

Ensimmäiset omaiset saapuivat Espanjan Aurinkorannikolle jo eilisiltana uhrintunnistajien, rikospoliisin edustajien, kriisityöntekijöiden ja potilaiden siirtoa valmistelevan lääkärin kanssa.

Malagassa ja sen ympäristössä on edelleen 26 suomalaista joko hotelleissa lepäämässä tai sairaalahoidossa.

Onnettomuudessa loukkaantuneen noin 50-vuotiaan naisen tila on edelleen erittäin vakava. Lauantain onnettomuudessa kuoli yhdeksän suomalaisturistia ja 14 loukkaantui vakavasti.

Aurinkorannikon suomalainen seurakunta on koko viikonlopun ollut vahvasti mukana uhrien ja heidän omaistensa tukemisessa.

Samaan aikaan kun kriisityöntekijät ja lääkärit valmistautuvat suomalaisten kotiuttamiseen, Espanjassa vaaditaan entistä tiukemmin liikennerikkomuksista saatavien rangaistusten koventamista.

Viikonlopun katastrofin aiheuttanut 27-vuotias mies ei ollut mikään poikkeus ajaessaan lauantai-iltana alkoholin vaikutuksen alaisena. Eikä oikealta ohittaminenkaan ole mitenkään tavatonta.

Vaikka alkoholikontrollien määrä on Espanjassa viime vuosina kasvanut erityisesti viikonloppuna ja öisin, vakavatkaan onnettomuudet eivät ole mitään tavattomia.

Lisäksi espanjalaiset eivät osaa tai halua noudattaa liikennesääntöjä. Nopeusrajoitusten ylittäminen reilusti on maassa arkipäivää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme