Mainos
Mainos

Espoo aikoo myöntää sosiaalisia luottoja

Sosiaalisella luotolla pyritään muun muassa ehkäisemään ylivelkaantumista ja syrjäytymistä.

Espoon kaupunki aikoo antaa kuntalaisilleen sosiaalisia luottoja ensi lokakuusta alkaen. Luottoa voitaisiin myöntää vuosittain noin sadalle asiakkaalle, jos yhden luoton suuruus on keskimäärin 5000 euroa.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti toiminnan aloittamisesta eilen.

Yksittäinen luotto olisi korkeintaan 10 000 euroa ja vähintään 500 euroa. Laina-aika olisi enintään viisi vuotta ja luoton saajalla pitää olla maksukykyä velan hoitamiseen.

Sosiaalista luottoa voitaisiin myöntää pienituloisille ja vähävaraisille esimerkiksi kodin hankintoihin, takuuvuokriin, työvälineisiin ja terveydenhuoltokuluihin. Luottoa voitaisiin antaa myös muiden lainojen takaisin maksuun ja laskurästeihin. Tietyin ehdoin lainaa voisi saada myös sakkoihin ja rikosperusteisiin korvauksiin.

Luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä, sillä jo yksittäinen suuri meno, esimerkiksi auton rikkoutuminen voi aloittaa ylivelkaantumiskierteen. Toimintaa pyörittää kaksi talousneuvojaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme