Mainos
Mainos

Espoolaisäiti kertoo poikansa itsemurhasta HS:ssä: ”Lääkäri joutui yllättymään – ensimmäinen kerta oli viimeinen”

Espoolaisäiti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla yrittäneensä hakea poikansa mielenterveysongelmiin apua yli kymmenen vuotta, mutta avunpyyntöjen päättyneen traagisesti pojan itsemurhaan.

Poika oli Helsingin Sanomien kirjoituksen mukaan kertonut avoimesti ongelmistaan eikä käyttänyt päihteitä, mutta häneltä edellytettiin suurempaa toimintakykyä ja oma-aloitteisuutta kuin mihin hän olisi kyennyt.

Äiti kertoo osallistuneensa lääkärin vastaanotoille ja ottaneensa yhteyttä hoitotahoon.

– Hoitavan lääkärin vastaus äidin toistuvaan huoleen pojan armokuolema- ja kuolemantoivepuheista oli: ”Mutta eihän hän ole tehnyt mitään itselleen”, äiti kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Äiti ihmettelee kirjoituksessa, täytyykö itsemurhaa yrittää, jotta lääkärit ottaisivat potilaan vakavasti.

– Valitettavasti lääkäri joutui yllättymään. Ensimmäinen kerta oli viimeinen. Menetimme ihanan ja älykkään poikamme, jolla olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet rikkaaseen elämään, jos ammattilaiset olisivat tunnistaneet hänen psyykkisen kipunsa asteen ja toimineet sen edellyttämällä tavalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme