Mainos
Mainos

Espoolaispoikien palauttamiskiistasta ei onnistuttu neuvottelemaan

Palauttamiskiistan kohteiksi joutuneiden espoolaispoikien kohtalosta oli tarkoitus neuvotella tänään. Äiti ja pojat eivät kuitenkaan saapuneet paikan päälle Espoon ulosottovirastoon.

Espoolaispoikien palauttamiskiistasta ei päästy neuvottelemaan tänään, koska äiti ei saapunut paikalle Espoon ulosottovirastoon. Näin ollen myöskään pojat eivät saapuneet paikalle.

- Ikävä kyllä äiti valitsi nyt tämän tien, sanoi Espoon johtava kihlakunnanvouti Maija-Liisa Parmi, joka vastaa palautuksen täytäntöönpanosta.

Äidin asianajaja Ulla-Riitta harju kertoo, että palautuksessa ryhdytään seuraavaksi pakkotäytäntöönpanoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pojat sijoitetaan ensin johonkin laitokseen.

- Pahoin pelkään, että heidät voidaan viedä väkisin, Harju sanoi. Harjun mukaan hän ei tiedä, missä pojat ovat nyt. Hänen mukaansa äiti päätti vähän ennen lähtöä, että ei tule neuvotteluun.

Espoon kihlakunnanvoudin oli tarkoitus kuulla tänään 9- ja 13-vuotiaiden poikien mielipidettä ja selvittää heidän kypsyyttään. Voudilla on periaatteessa valtuudet keskeyttää palautuksen täytäntöönpano, jos hän on täysin vakuuttunut siitä, että lapset aidosti vastustavat palauttamista.

Korkein oikeus on määräsi elokuussa pojat palautettavaksi Yhdysvaltoihin heidän isälleen. Pojat ovat olleet äitinsä luona Espoossa vuoden, kun äiti ei palauttanut heitä isälleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme