Mainos
Mainos

Espoolaispoikien palauttamispäätös pysyy voimassa

Korkein oikeus (KKO) ei pura espoolaispoikien Yhdysvaltoihin palauttamista koskevaa päätöstään. KKO:n viime kuussa antama päätös pysyy siis voimassa. Sen mukaan pojat pitää palauttaa isänsä luo Yhdysvaltoihin, koska siihen on lailliset perusteet.

Kolmetoista- ja yhdeksänvuotiaiden poikien äiti pyysi päätöksen purkamista viime viikon maanantaina jättämässään hakemuksessa. Siinä hän vetosi uusiin asiantuntijalausuntoihin ja selvityksiin. KKO joutui pohtimaan muun muassa sitä, pitääkö varttuneempien lasten tahtoa kuunnella palautuskysymyksissä.

Pojat ovat ilmaisseet haluavansa jäädä asumaan äitinsä luokse Suomeen. Korkein oikeus (KKO) ei kuitenkaan ottanut lasten tahtoa huomioon, kun päätös palauttamisesta tehtiin.

Pojat ovat olleet äitinsä luona Suomessa jo yli vuoden siitä lähtien, kun äiti jätti palauttamatta heidät isälle viime vuoden elokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme