Mainos
Mainos

Espoon karhu löytänyt luultavasti lepopaikan päiväksi – uskotaan jatkavan matkaansa illan tullen

Komisario Maria Sainio Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että hätäkeskukseen tehtyjen ilmoitusten määrän perusteella Espoossa liikkunut eläin on hyvin todennäköisesti ollut karhu.

Karhusta tehtiin havaintoja myös viime yönä Kirkkonummella Evitskogin lähistöllä. Kahtena aikaisempana yönä karhun on nähty tallustelevan Inkoossa.

– Matka alueiden välillä on niin lyhyt, että kyllä on aika todennäköistä, että siellä on liikkunut karhu ja vielä sama karhu, Sainio vahvistaa.

Poliisin mukaan alueen metsästäjillä on tarpeen tullen valmiudet karkottaa karhu metsään, jos se ilmaantuu ihmisasutuksen lähistölle. Todennäköistä on kuitenkin, että karhu lähtee omatoimisesti alueelta viimeistään illalla.

– Metsästäjien mukaan on todennäköistä, että karhu on löytänyt jonkun lepopaikan ja on siellä rauhassa päivän, kunnes jatkaa illalla matkaa, Sainio selvittää ja kertoo, että Länsi-Uudenmaan alueen karhuhavainnot tehdään useimmiten ilta- ja yöaikaan. Päivällä liikkuvat karhut ovat Sainion mukaan harvinaisempia.

Riistakeskuksen arvion mukaan Uudenmaan alueella elelee pysyvästi muutama karhu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme