Mainos
Mainos

Espoon kaupunginhallitus käsittelee länsimetroa

Espoon teknisen toimen johtaja esittää kaupunginhallitukselle länsimetron hyväksymistä muutamin ehdoin. Myös valtaosa Espoon valtuutetuista on taipumassa kannattamaan metrohanketta.

Espoon kaupunginhallitus päättää tänään omasta metrokannastaan. Lopullisesti metrokysymyksen ratkaisee kaupunginvaltuusto syyskuun lopulla.

Valtuuston enemmistö on taipumassa kokonaan tunnelissa kulkevan metron taakse. Myös Espoon tekninen ja ympäristölautakunta ovat puoltamassa metron rakentamista.

Teknisen toimen johtaja Olavi Louko esittää päätösehdotuksessa kaupunginhallitukselle metron valitsemista. Päätösehdotuksessa on kuitenkin listattu Espoon vaatimukset valtiolle ja Helsingille länsimetron rakentamisen suhteen.

Ehdoissa edellytetään muun muassa, että länsimetron ohella Espoon alueella toteutetaan myös muut suunnitellut liikennehankkeet, joihin myös valtio osallistuu. Näitä hankkeita ovat esimerkiksi kaupunkiradan jatko, Kehä 1:n parannus ja Kehä 2:n jatko sekä Jokeri-rata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot