Mainos
Mainos

Espoon poliisiyhdistys eroaa poliisijärjestöjen liitosta

Espoon poliisiyhdistys on päättänyt erota Suomen poliisijärjestöjen liitosta. Yhdistyksen eilen Espoossa pidetyn kevätkokouksen päätös oli yksimielinen, ja sen mukaan yhdistys eroaa liitosta tämän vuoden lopussa.

Eroon päädyttiin kahden vuoden harkinnan jälkeen. Jäsenistö katsoi, ettei se enää voi kuulua puheenjohtaja Pekka Salomaan johtamaan liittoon. Espoon poliisiyhdistyksen mukaan palkkausjärjestelmäuudistus ja tapa, jolla tärkeitä päätöksiä liitossa tehdään, osoittavat, että työnantajan etu on ollut jäsenten etua tärkeämpi.

Yhdistys kertoi jatkavansa uuden liiton perustamisen selvittelyä.

Helmikuussa Vantaan poliisiyhdistys ilmoitti samoin eroavansa poliisijärjestöjen liitosta. Myös Vantaalla oli eron pääsyynä tyytymättömyys liiton toimintaan.

Poliisien palkkauudistuksesta nousseen kiistan takia STTK:laisen Suomen poliisijärjestöjen liiton ylimääräinen liittokokous pidettiin helmikuussa Helsingissä. Siellä jouduttiin äänestämään puheenjohtajan asemasta. Salomaa sai puheenjohtajuudelleen tuen suhteutetuin äänestysluvuin 7 314 - 5 437.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot