Mainos
Mainos

Espoon poliisiyhdistys eroaa poliisijärjestöjen liitosta

Espoon poliisiyhdistys on päättänyt erota Suomen poliisijärjestöjen liitosta. Yhdistyksen eilen Espoossa pidetyn kevätkokouksen päätös oli yksimielinen, ja sen mukaan yhdistys eroaa liitosta tämän vuoden lopussa.

Eroon päädyttiin kahden vuoden harkinnan jälkeen. Jäsenistö katsoi, ettei se enää voi kuulua puheenjohtaja Pekka Salomaan johtamaan liittoon. Espoon poliisiyhdistyksen mukaan palkkausjärjestelmäuudistus ja tapa, jolla tärkeitä päätöksiä liitossa tehdään, osoittavat, että työnantajan etu on ollut jäsenten etua tärkeämpi.

Yhdistys kertoi jatkavansa uuden liiton perustamisen selvittelyä.

Helmikuussa Vantaan poliisiyhdistys ilmoitti samoin eroavansa poliisijärjestöjen liitosta. Myös Vantaalla oli eron pääsyynä tyytymättömyys liiton toimintaan.

Poliisien palkkauudistuksesta nousseen kiistan takia STTK:laisen Suomen poliisijärjestöjen liiton ylimääräinen liittokokous pidettiin helmikuussa Helsingissä. Siellä jouduttiin äänestämään puheenjohtajan asemasta. Salomaa sai puheenjohtajuudelleen tuen suhteutetuin äänestysluvuin 7 314 - 5 437.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme