Mainos
Mainos

Espooseen Suomen suurin taidemuseo

Museon sydän on maamme merkittävimpiin kuuluva Saastamoisen säätiön taidekokoelma.

Suomessa järjestetään enemmän ja monipuolisempia taidenäyttelyitä kuin koskaan ennen. Näyttelyt näyttävät kiinnostavan myös yleisöä ennennäkemättömän paljon. Kasvu näyttää jatkuvan ja uusia vetonauloja rakennetaan jo. Esimerkiksi Espoossa avataan puolentoista vuoden kuluttua Suomen suurin taidemuseo.

Espooseen rakenteilla olevan museon ydin on vuosia varastossa ollut Saastamoisen säätiön kokoelma, jonka keräämisen kuopiolainen teollisuussuku aloitti sukupolvia sitten. Jälkeläiset jatkavat työtä.

- Museoiden määrärahat ei ole viime vuosina olleet kovin hyvät. Meillä on ollut, meidän talous on siinä mielessä, sallinut noin sadankin työn hankinnan vuodessa, että se on aika paljon, kertoo Päivi Karttunen Saastamoisen säätiöstä.

Se on niin paljon, että maanantaina Vuoden nykytaiteen ystäväksi valittu Karttunen on maan merkittävimpiä taideostajia Kiasman rinnalla. Kokoelmassa on nyt 1600 teosta 100 vuoden ajalta.

-Tällaista perspektiiviä mikään kokoelma, ei mikään kokoelma tässä maassa voi antaa, semminkään kun teoksia tulee samanaikaisesti olemaan esillä noin 400, Karttunen toteaa.

Uskoa yleisön tavoittamiseen antaa esimerkiksi Ateneumin Edelfelt-näyttelyn ennätykselliset yli 300 000 kävijää.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme