Mainos
Mainos

Espoossa löytyi lavantautitartunta

Lavantautia esiintyy Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Tyynenmeren saarilla, erityisesti trooppisilla alueilla. Suomessa todetut tautitartunnat ovat lähes aina saatu näiltä alueilta. Lavantautia ehkäistään rokotteilla ja parannetaan antibiooteilla.

Suomessa on paljastunut harvinainen lavantautitartunta. Tartunnan saanut lapsi on ollut hoidossa espoolaisessa päiväkodissa.

Muut päiväkodin lapset ovat saattaneet altistua tartunnalle yhden päivän ajan viime viikolla. Lapsille ja päiväkodin henkilökunnalle on jo suunniteltu rokotusohjelma taudin ehkäisemiseksi, ja päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.

Sairastunut lapsi on saanut lavantaudin todennäköisesti ulkomaanmatkalla. Lapsen kanssa läheisesti tekemisissä olleet ihmiset on rokotettu ja heistä on otettu ulostenäytteet. Espoon kaupunki seuraa tilannetta yhdessä Kansanterveyslaitoksen kanssa.

Lavantauti on salmonellatauti, joka tarttuu saastuneen käyttöveden tai ravinnon mukana. Suomessa tautitapauksia on noin viisi vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme