Mainos
Mainos

ESS: Koskinen väläyttää hätäratkaisua sote-uudistukseen

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) väläyttää hätäratkaisuna sote-uudistuksen hyväksymistä osissa, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

 Koskisen mukaan tämä on mahdollista, jos on osia, jotka voidaan varmasti hyväksyä. Joitakin kohtia voitaisiin tarkistaa seuraavalla vaalikaudella.

 Koskinen kuitenkin korostaa, että hyväksyminen osissa olisi hätäratkaisu, jos koko pakettia ei saada kunnolla käsiteltyä. Hänen mukaansa yleisenä tavoitteena on, että laki sosiaali- ja terveyshuollon uudistuksesta saataisiin valmiiksi tällä vaalikaudella. Aika voi kuitenkin loppua kesken. 

– Perustuslakivaliokunnassa pystytään lausumaan, mitkä kohdat ovat mahdollisesti perusoikeuksien tai kuntalaisdemokratian kanssa ristiriidassa, mutta riittääkö 2-3 viikkoa korjausten tekemiseen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Se on auki.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme