Mainos
Mainos

ESS: Miesministerit panttaavat vaalirahoitustaan

Vain seitsemän hallituksen ministeriä oli jättänyt eiliseen mennessä vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan. Kaikki ilmoituksen jättäneet ovat naisia, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat. Hallituksessa on 20 ministeriä, joista 11 on naisia.

Vaalirahoitustaan raottaneista ministereistä puoluettaan johtavat pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) ja työministeri Anni Sinnemäki (vihr). Suurin, lähes 50 000 euron budjetti on liikenneministeri Anu Vehviläisellä (kesk.). Hänen suurin yksittäinen tukisummansa on 2000 euroa.

Puolet eduskuntapuolueiden puheenjohtajista oli tehnyt ennakkoilmoituksen eiliseen mennessä. Hallituksessa istuvista puoluejohtajista ilmoitus puuttui valtiovarainministeri Jyrki Kataiselta (kok) ja kulttuuriministeri Stefan Wallinilta (r). Oppositiopuolueiden johtajista Timo Soini (ps.) ei ollut laatinut ilmoitusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme