Mainos
Mainos

ESS: Päivi Räsänen ei lähde presidenttikisaan

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei aio asettua ehdolle tulevissa presidentinvaaleissa, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Kristillisdemokraatit keskustelevat elokuun lopun kokouksessa aikooko puolue asettaa ehdokasta presidenttikisaan lainkaan.

Toistaiseksi Räsäselle riittävät sisäministerin työt. Räsänen sanoo, että vaikka pääministeri onkin Suomessa keskeinen poliittinen johtaja, on presidentti erityisesti ulkomailla arvostettu.

Räsäsen mielestä seuraavan presidentin pitää markkinoida suomalaista yritysosaamista ja edistää vientiä. Vaikka presidentti ei voi puuttua lainsäädäntöön, hän voi kannustaa kansalaisvastuuseen. Myös ulkomailla presidentti voi sanoin puuttua esimerkiksi Euroopassakin huolestuttaviin ihmisoikeusrikkomuksiin.

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto sekä kokoomuksen Sauli Niinistö ovat ilmoittautuneet ehdokkaiksi ensi vuoden alussa järjestettäviin presidentinvaaleihin. Keskustan Paavo Väyrynen kertoi presidenttiaikeistaan heti pudottuaan eduskunnasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme