Mainos
Mainos

Essayah järjestäisi yliopistojen pääsykokeet kahdesti vuodessa

Europarlamentaarikko Sari Essayah (kd) ei kannata hallituksen esitystä poistaa korkeakoulujen pääsykokeita.

- Pääsykokeiden poistaminen ei sinällään takaa nopeampaa valmistumisvauhtia, vaan alalle saattaa päätyä opiskelemaan opintoalaan pettyviä ja opiskelunsa keskeyttäviä kuten toisen asteen ns. ”pakkohaun” kohdalla on käynyt. Toisaalta pääsykokeiden poistaminen lisäisi ylioppilaskoettaan uusivien määriä, kun arvosanoja pyrittäisiin kohottamaa suosittujen alojen sisäänpääsyn varmistamiseksi, ennakoi Essayah tiedotteessaan.

Essayahin mukaan opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteelta yliopistoihin ja korkeakouluihin voidaan kuitenkin nopeuttaa esimerkiksi järjestämällä pääsykokeita kahdesti vuodessa.

- Opiskelijaksi pyrkivä saisi näin vuoden sisällä kaksinkertaisen määrän mahdollisuuksia pääsykokeisiin ja toisaalta uudelleen yrittävän ei tarvitsisi odottaa vuotta pyrkiäkseen haluamalleen alalle.

Essayah muistuttaa, että pääsykoeremontti ei kuitenkaan yksin riitä opintojen nopeuttamiseen, vaan on pidettävä huolta toisen asteen opinto-ohjauksen riittävästä resursoinnista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme