Mainos
Mainos

Essayah moittii ay-liikettä ensimmäisessä linjapuheessaan: Suomesta tulee hyvinvointimallin museo

Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja Sari Essayah hakisi uudistuspolitiikkaan mallia muista Pohjoismaista, erityisesti Ruotsista ja Tanskasta.

Ensimmäisessä poliittisessa linjapuheessaan Essayah huomautti, että Pohjoismaista vain Suomi elää 1990-luvulla.

– Jos haluamme säilyttää pohjoismaisen hyvinvointimallin, meidän on muututtava muiden pohjoismaiden mukana. Ruotsi ja Tanska ovat uudistaneet rakenteensa vastaamaan globaalia kilpailua, muistutti Essayah KD:n puoluekokouksessa Savonlinnassa.

Terveisiä ammattiliitoille

Essayahin mielestä on ihmeellistä, että Suomi, jossa on Pohjolan pienin sosiaalidemokraattinen puolue, ei pysty uudistamaan teollisuustyöhön pohjautuvia turvamallejaan globaaliin aikakauteen.

– Muut pohjoismaat, joissa on 30-40 prosentin sosiaalidemokraattiset puolueet ja ammattiliitot tukenaan, sen ovat jo tehneet. Olemme tätä menoa pohjoismaisen hyvinvointimallin museo, Essayah varoitti.

Puheenjohtaja muistutti työelämän muutoksista. Hyvin harvalla on enää perinteistä kahdeksasta neljään työpäivää.

– Silpputyöt ovat yleistyneet etenkin nuorten parissa, eivätkä ammattiliitot ole pysyneet vauhdissa mukana, Essayah sanoi.

Hän vaati sekä työnantajia että työntekijöitä heräämään nopeisiin muutoksiin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme