Mainos
Mainos

Essayah: Uskottava puolustus kaiken kulmakivi

Keskustelu turvallisuuspolitiikasta herätti odotetusti vilkasta keskustelua presidenttiehdokkaiden kesken. Mielipiteitä nousi paljon Natosta sekä eurooppalaisesta puolustuksesta.

– Oma uskottava puolustus on kaiken puolustuksen kulmakivi. Yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka yskii pahasti. En niin hirveästi lähtisi sen varaan laskemaan, Sari Essayah (kd) sanoi.

Eva Biuadetin mukaan Euroopan pitää pystyä puolustamaan itseään.

– EU on kokonaisuudessaan rauhan projekti, ja se on meidän tärkein turvallisuustae.

Vilkas keskustelu sujui pääosin asiallisesti, vaikka konkaripoliitikot Väyrynen, Lipponen ja Niinistö keskittyvät välillä piikittelemään toisiaan.

Sauli Niinistö (kok) piti tärkeänä, että Suomi on mukana eurooppalaisessa yhteistyössä myös turvallisuuspolitiikan saralla. Hänen mukaan tilanne kehittyy vuosien saatossa niin, että Nato-raja etääntyy.

– Emme tiedä, mihin Nato on menossa. Miten kävisi puolustuksellemme, kun haluamme pitää kiinni omista asevoimista? Paavo Lipponen (sd) kysyi

Paavo Arhinmäki (vas) ei aja Natoon liittymistä. Sen sijaan hänen mukaansa YK:n roolia pitäisi pyrkiä vahvistamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme