Mainos
Mainos

ESSE: Tyttöjä lahjottu vaatteilla seksiin Sellossa

Espoon Leppävaarassa Sellon kauppakeskuksessa on tullut ilmi tapauksia, joissa nuoria tyttöjä on käytetty seksuaalisesti hyväksi, kertoo Espoon Seurakuntasanomat.

Uhreille on luvattu ostaa jotain arvokkaampaa, esimerkiksi vaatteita, vastineeksi kahdenkeskisestä tuokiosta kauppakeskuksen vessassa tai parkkihallissa autossa. Joissakin tapauksissa tyttö on ollut aloitteellinen.

Hyväksikäyttäjät ovat lehden mukaan nuoria aikuisia tai keski-ikäisiä, usein ulkomaalaistaustaisia miehiä. He ovat tutustuneet uhreihinsa jututtamalla ensin porukassa liikkuvia tyttöjä ja kehuneet heitä puoleensavetäviksi.

Johtava nuorisotyönohjaaja Pasi Härkönen Leppävaaran seurakunnasta korostaa, että kyseessä on marginaalinen ilmiö.

— Ei tämä tietenkään jokaista kauppakeskuksissa aikaa viettävää tyttöä kosketa. Silti jokainen tapaus on liikaa. Siksi haluamme tuoda ilmiön julkiseksi, Härkönen sanoo.

Härkönen kehottaa vanhempia tarkkailemaan nuorten tavaroita. Jos niihin ilmestyy tavallista enemmän uusia tai normaalia kalliimpia asioita, tavaroiden alkuperää kannattaa kysellä.

Myös Kampin kauppakeskuksessa tuli viime kesänä ilmi samankaltaisia hyväksikäyttötapauksia. Leppävaaran alueella kauppakeskus Sello kokoaa paljon nuoria. Samalla lieveilmiöt ovat lisääntyneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme