Mainos
Mainos

Estonia-sukellukset alkoivat uudelleen

Yhdysvaltalainen miljonääri Gregg Bemis on aloittanut Estonia-sukelluksensa uudelleen sään parannuttua.

Ensimmäiset sukeltajat laskeutuivat Itämereen kello 10.40, jolloin lounaan ja lännen välinen tuuli oli yhdeksän metriä sekunnissa ja aallon korkeus vaihteli yhden ja kahden metrin välillä. Sääennusten mukaan tuuli voimistuu ensi yönä jopa 14 metriin sekunnissa.

Aamupäivällä Estonian hautarauha-aluetta tarkkailivat Suomen merivartioston vartiolaiva Telkkä ja Ruotsin merivartioston vartiolaiva Gotland.

Bemisin suunnitelmat epäselviä

Sukellusasiantuntijat ihmettelevät Gregg Bemisin sukeltajien vaatimatonta varustusta. One Eagle -aluksella ei ole mukana sukelluskelloa tai painekammiota, jotka lisäisivät huomattavasti sukelluksen turvallisuutta. Hämmennystä herättää myös Bemisin ilmoitus, ettei hän aio ulottaa sukelluksia hylyn sisälle.

Asiantuntijoiden mielestä jo moneen kertaan nähdyt kuvat Estonian hylyn kyljestä eivät juurikaan tarjoa uutta tietoa autolautan uppoamissyystä.
(MTV3-STT)
Katso Markku Sandellin juttu aiheesta (Huomenta Suomi 24.8.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme