Mainos
Mainos

Estonian kuvauksia jatkettiin

Yhdysvaltalaisen Gregg Bemisin sukeltajaryhmä on jatkanut sukelluksiaan Estonian hylylle. Bemis lähetti hylylle neljä sukeltajaa kello 15:n aikoihin. Sukeltajat kuvasivat hylkyä ja palasivat pinnalle 2,5 tunnin kuluttua. Estoniasta elokuvaa suunnittelevan saksalaisen tv-tuottajan Jutta Raben mukaan sukeltajat kuvaavat ensin Estonian keulaa. Bemis on jakanut hylyn useaan osaan, jotka kuvataan pala palalta.

Rabe kielsi kuitenkin sukeltajien etsivän erityisesti räjähdysreikää tai muita jälkiä sabotaasista. Sen sijaan hän kertoo tutkimusryhmän tutkivan hylkyä vailla "silmälappuja". Rabe tai Bemis eivät halunneet kertoa, milloin sukellukset päättyvät. Bemisin mukaan hänen ryhmänsä voi viipyä paikalla tarpeen vaatiessa jopa kuukauden.

Bemisin suunnitelmat epäselviä

Sukellusasiantuntijat ihmetelevät Bemisin sukeltajien vaatimatonta varustusta. One Eagle -aluksella ei ole mukana sukelluskelloa tai painekammiota, jotka lisäisivät huomattavasti sukelluksen turvallisuutta. Hämmennystä herättää myös Bemisin ilmoitus, ettei hän aio ulottaa sukelluksia hylyn sisälle.

Asiantuntijoiden mielestä jo moneen kertaan nähdyt kuvat Estonian hylyn kyljestä eivät juurikaan tarjoa uutta tietoa autolautan uppoamissyystä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme