Mainos
Mainos

Estonian turmasta kolme vuotta

Autolautta Estonian uppoamisesta on kulunut kolme vuotta. Estonia upposi syyskuun 28:nnen päivän vastaisena yönä 1994 Utön edustalla. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä, vain 137 pelastui. Estonian muistopäivää vietetään muun muassa Turussa rukoshetkellä ja konsertilla Turun Linnan kirkossa. Onnettomuutta selvittäneen kansainvälisen tutkimuskomission raporttia odotetaan yhä. Näillä näkymin se julkaistaan marraskuussa.

Autolautta Regina Baltica pysähtyi viime yönä yönä Estonia-aluksen uppoamisalueelle viideksitoista minuutiksi. Regina Baltican matkustajat ja miehistön jäsenet heittivät mereen satoja kukkia ja kukkaseppeleitä Estonian uhrien muiston kunnioittamiseksi.

-Meillä oli yli tuhat leikkokukkaa, niin että kaikki saattoivat kunnioittaa uhrien muistoa kukalla, kertoi Estlinesin edustaja Börje Westerlund.

Seremoniaa ei järjestetty täsmälleen samalla paikalla, minne Estonia upposi. Regina Baltica kulkee Tallinnaan hiukan eri reittiä kuin Estonia.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme