Mainos
Mainos

Etä-äänestämistä ei harkita Suomessa

Etä-äänestäminen olisi ongelmallista muun muassa sen takia, että ehdolla olevat voisivat maksaa äänestäjille heille annetuista äänistä.

Etä-äänestäminen ei ole mahdollista Suomessa tulevaisuudessakaan. Oikeusministeriön kannan mukaan vaalisalaisuutta ja vaalivapautta ei pystyttäisi varmistamaan, jos ääniä annettaisiin esimerkiksi internetin tai kännykän avulla.

Etä-äänestäminen olisi ongelmallista muun muassa sen takia, että perheenjäsenet voisivat saada selville toistensa äänet tai ehdolla olevat voisivat maksaa äänestäjille heille annetuista äänistä.

Länsi-Savo-lehden haastatteleman oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen mukaan sähköinen äänestäminen valvotuissa oloissa korvaa kuitenkin jatkossa nykyiset vaaliuurnat ja -liput. Sähköistäminen muun muassa nopeuttaa äänestämistä.

Sähköistä äänestämistä äänestyspaikoilla kokeillaan vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot