Mainos
Mainos

Etäjonotusjärjestelmä käyttöön itärajalle

Järjestelmä on tarkoitus rakentaa ensi vuonna ja ottaa käyttöön vuonna 2008.

Itärajan rekkajonoja pyritään lievittämään muun muassa etäjonotusjärjestelmällä, jolla raja-asemille tulevien ajoneuvojen määrää voidaan ennakoida ja ruuhkia ehkäistä, liikenne- ja viestintäministeriö kertoi tänään.

Etäjonotusjärjestelmässä rajaa kohti ajaville rekoille annetaan älyteknologiaan perustuva sähköinen jonotusnumero. Järjestelmä on tarkoitus rakentaa ensi vuonna ja ottaa käyttöön vuonna 2008.

Rekkajonoja on tarkoitus vähentää myös luomalla Vaalimaan raja-asemalle erilliset linjat henkilö- ja tavaraliikenteelle kuten juuri uusitulla Nuijamaan raja-asemalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen keskusteli tänään itärajan liikenneongelmista Venäjän liikenneministerin Igor Levitinin kanssa Saimaan kanavan juhlaristeilyllä.

Ministerit sopivat, että keskusteluja itärajan liikenneongelmista jatketaan myöhemmin tässä kuussa, kun Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling matkustaa neuvotteluihin Venäjälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot