Mainos
Mainos

Etäjonotusjärjestelmä käyttöön itärajalle

Järjestelmä on tarkoitus rakentaa ensi vuonna ja ottaa käyttöön vuonna 2008.

Itärajan rekkajonoja pyritään lievittämään muun muassa etäjonotusjärjestelmällä, jolla raja-asemille tulevien ajoneuvojen määrää voidaan ennakoida ja ruuhkia ehkäistä, liikenne- ja viestintäministeriö kertoi tänään.

Etäjonotusjärjestelmässä rajaa kohti ajaville rekoille annetaan älyteknologiaan perustuva sähköinen jonotusnumero. Järjestelmä on tarkoitus rakentaa ensi vuonna ja ottaa käyttöön vuonna 2008.

Rekkajonoja on tarkoitus vähentää myös luomalla Vaalimaan raja-asemalle erilliset linjat henkilö- ja tavaraliikenteelle kuten juuri uusitulla Nuijamaan raja-asemalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen keskusteli tänään itärajan liikenneongelmista Venäjän liikenneministerin Igor Levitinin kanssa Saimaan kanavan juhlaristeilyllä.

Ministerit sopivat, että keskusteluja itärajan liikenneongelmista jatketaan myöhemmin tässä kuussa, kun Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling matkustaa neuvotteluihin Venäjälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme