Mainos
Mainos

Etelä-Karjalassa edelleen sähkökatkoja

Pahin tilanne on Nuijamaan seudulla. Raja-asemien rekkajonot alkaneet purkautua hitaasti.

Etelä-Karjalassa kärsitään edelleen huonon sään aiheuttamista sähkökatkoista. Myöhään illalla Lappeenrannan Energian alueella sähköttä oli vielä useita satoja talouksia. Osa kotitalouksista on ollut sähköttä jo pari vuorokautta.

Huonoin tilanne on Nuijamaalla, jossa armeija avustaa mm. sähkölinjojen päälle kaatuneiden puiden raivauksessa. Raivaustyöt kestänevät läpi yön. Pahimmillaan sähköt olivat poikki Itä- ja Kaakkois-Suomessa usealta tuhannelta taloudelta.

Liikenne raja-asemilla sujuu hitaasti

Liikenne Suomen ja Venäjän välisillä rajanylityspaikoilla on alkanut jälleen sujua. Sekä Vaalimaalla että Nuijamaalla rekkajonot ovat kuitenkin useita kymmeniä kilometrejä.

Vaalimalla rekkajono yltää Suomen puolella 40 kilometrin päähän Haminaan asti. Venäjän puolella jonoa on vieläkin enemmän. Jonon purkamisen arvioidaan vievän useita päiviä. Nuijamaan rajanylityspaikalla Lappeenrannassa rekkoja on jonossa parikymmentä kilometriä.

Kaakkois-Suomen raja-asemien liikenne pysähtyi eilen täysin Vaalimaata lukuun ottamatta. Nuijamaalla raskas liikenne oli seisahduksissa lumentulon takia puoleen yöhön, kun Venäjän puoleista tietä ei saatu aurattua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme