Mainos
Mainos

Etelä-Pohjanmaan joilla ehkä pian tulvajuoksutuksia

Länsi-Suomen ympäristökeskuksesta kerrotaan, että tulvapatojen avaamista Kyrönjoella ja Lapuanjoella harkitaan viikonloppuna.

Etelä-Pohjanmaan joissa lähestytään nyt tulvakorkeuksia. Tulvajohtaja Martti Kujanpää Länsi-Suomen ympäristökeskuksesta sanoo, että tulvapatojen avaamiseen on jo varauduttu Kyrönjoella ja Lapuanjoella asutusten suojelemiseksi.

Jos sää jatkuu samanlaisena, vettä joudutaan juoksuttamaan pelloille jo viikonlopun aikana. Lapuanjoella padot on jouduttu avaamaan vain kerran aikaisemmin eli suurtulvan aikana keväällä 1984. Kyrönjoella juoksutuksia on jouduttu tekemään kahdesti, viimeksi keväällä neljä vuotta sitten.

Lapuanjoessa tulvakorkeudesta puuttuu vielä noin 80 senttimetriä, ja Kyrönjoessa siihen on matkaa vähän yli metri. Tulvasuojelemattomilla alueilla vettä on pelloilla noin 1000-1500 hehtaarilla. Eniten vettä on Härmän Liinamaassa, jossa alimmilla pelloilla sitä on jopa puolitoista metriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme