Mainos
Mainos

Etelä-Suomea vavisutti pieni maanjäristys

Etelä-Suomessa on tuntunut pieni maanjäristys. Seismologian instituutin mukaan 2,8 magnitudiasteikolla ollut järistys sattui kello 13.21.

Järistys tuntui eri puolilla Etelä-Suomea, ainakin Hyvinkään, Riihimäen, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän seudulla. Järistyksen keskus oli Halkian kylässä Pornaisissa.

– Pienihän tämä järistys oli. Tällaisia tapahtuu maailmanlaajuisesti joka viides minuutti, mutta se osui nyt Suomessa asutulle alueelle ja havaittiin laajasti, kertoo seismologi Matti Tarvainen.

Viimeksi Suomea vavisutti tämänsuuruinen maanjäristys vuonna 2000. Pienempiä järistyksiä tapahtuu Suomessa noin pari kertaa vuodessa - viimeksi alkuviikosta maa järisi Puolangalla.

Seismologian instituutti on saanut järistyksestä jo yli 200 havaintoa.

– Havainnot ovat olleet samantyyppisiä: ensiksi on ollut täräys ja sitä seurannut tärisevä ääni, Tarvainen sanoo.

Myös hätäkeskukseen ja pelastuslaitokseen on tullut paljon ilmoituksia. Pelastuslaitoksen mukaan muutamat rakennukset kärsivät järistyksessä pieniä aineellisia vaurioita. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme