Mainos
Mainos

Etelä-Suomen automurtosarjan käsittely päätökseen

Vantaan käräjäoikeus on käsitellyt loppuun pääosan Etelä-Suomessa tapahtuneesta poikkeuksellisen laajasta automurtosarjasta, johon liittyi yli 600 rikosta. Jutun ensimmäiset tuomiot jaettiin jo viime huhtikuussa.

Viimeisessä käsittelyssä syytettynä oli viisi miestä, jotka kaikki on jutun yhteydessä tuomittu tai tuomittiin nyt eripituisiin vankeusrangaistuksiin lähinnä varkauksista ja varkauden yrityksistä.

Helsinkiläisen Mikko Aarnion todettiin nyt syyllistyneen 25 rikokseen. Aiemmin hänet on tuomittu varkaussarjassa 249 rikoksesta, joista hänelle on määrätty yhteensä 3,5 vuotta vankeutta. Käräjäoikeus katsoi tuomion riittävän, eikä enää koventanut sitä.

Sen sijaan toinen helsinkiläinen Mikko Erkki Olavi Kiviaho sai nyt 36 rikoksesta viisi kuukautta lisää vankeutta. Hänet on aiemmissa käsittelyissä tuomittu 175 rikoksesta vankeuteen yhteensä 3 vuodeksi ja 5 päiväksi. Myös Mika Juhani Saloranta sai 28 rikoksesta yhteensä 4 kuukautta lisää vankeutta. Saloranta oli aiemmin todettu jutun yhteydessä syylliseksi 182 rikokseen, joista hänelle oli määrätty yhteensä 2 vuotta 11 kuukautta 20 päivää vankeutta.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi yhdelle miehelle vielä 6 kuukautta ja 15 päivää vankeutta ja toiselle 70 päivää ehdollista vankeutta.

Vantaan poliisi on luonnehtinut rikossarjaa Suomen kaikkien aikojen laajimmaksi autorikosvyyhdiksi. Rikosten tehtailuun pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa osallistui yhteensä yli kymmenen miestä. Miehet murtautuivat pääasiassa autoihin ja saivat saaliikseen yleensä cd-soittimia ja -levyjä sekä autovahvistimia- ja kaiuttimia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme