Mainos
Mainos

Etelä-Suomen ilmanlaatu ei parane lähipäivinä

Etelä-Suomen ilmassa on edelleen runsaasti Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta kulkeutuneita pienhiukkasia. Katupölyn ja maastopaloista aiheutuneiden pienhiukkasten yhdistelmä tekee ilmasta paikoin erittäin huonolaatuisen.

Pienhiukkaspitoisuuden pitäisi laskea torstaista lähtien tuulen virtaussuuntien kääntyessä, mutta aurinkoisen ja poutaisen sään vuoksi katupöly pitää ilmanlaadun edelleen huonona. Pahin tilanne on vilkkaasti liikennöidyillä katu- ja tieosuuksilla.

Ilmatieteen laitos arvioi maastopalojen savujen kohottaneen viime päivinä Etelä-Suomen pienhiukkaspitoisuuksia pahimmillaan jopa moninkertaisiksi normaalitilanteeseen verrattuna.

Ilmansaasteet ovat sisältäneet kuitenkin paljon myös muita kaukokulkeutuneita saasteita, jotka ovat lähtöisin teollisuuden ja energiantuotannon päästöistä. Tämä selviää laitoksen Kumpulan mittausasemalla tehdyistä kemiallisista analyyseistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot