Mainos
Mainos

Etelä-Suomen lääni kaipaa vanhustenhoitoon minimimääräyksiä

Minimivaatimukset toisivat lääninhallituksen mukaan vanhustenhoitoon oikeusturvaa ja parempia palveluita.

Ikäihmisten hoito kaipaa Etelä-Suomen lääninhallituksen mielestä valtakunnallisia minimimääräyksiä. Vähimmäismitoitus tarvittaisiin ainakin hoitohenkilökunnan määrälle ja vanhuksen huoneen koolle.

- Yksityisyyden suoja merkitsee pääsääntöisesti omaa huonetta, muistuttaa lääninhallitus lausunnossa, jonka se on antanut sosiaali- ja terveysministeriön, Kuntaliiton ja Stakesin valmistelemasta, ikäihmisten hoitoa ja palveluita koskevasta laatusuosituksesta.

Etelä-Suomen lääninhallituksen mielestä selvät minimivaatimukset toisivat vanhustenhoitoon oikeusturvaa ja parempia palveluita. Kunnon mittarit helpottaisivat myös palveluitten ostoa ja kanteluitten käsittelyä lääninhallituksessa.

Läänin mielestä kunnille pitäisi kirjata selkeä kokonaisvastuu laadukkaista ikäihmisten palveluista riippumatta siitä, ovatko palvelut kunnan omaa toimintaa vai onko ne ostettu yksityisiltä palveluyrittäjiltä.

Laatusuosituksen valmistelussa on vaihtoehdoiksi asetettu joko minimivaatimukset tai pelkkä keskivertomitoituksen esittely.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot