Mainos
Mainos

Etelä-Suomen maataloustuesta neuvotellaan jälleen

Etelä-Suomen maataloustuen maksamisen ehdoista ja kestosta pyritään pääsemään yksimielisyyteen.

Maatalousministeri Juha Korkeaoja ja EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler jatkavat Brysselissä neuvotteluja Etelä-Suomen maatalouden kansallisesta tuesta.

Neuvotteluja on määrä käydä tänä iltana EU:n maatalousministerikokouksen jälkeen. Jos kokous venähtää, siirtyvät neuvottelut huomiselle. Suomi haluaa jatkaa kansallisen maataloustuen maksamista myös Etelä-Suomessa vuodenvaihteen jälkeen, mutta ei ole vielä päässyt tuen ehdoista ja kestosta sopuun komission kanssa.

Valtuutus maksaa ns. vakavien vaikeuksien tukea eli 141-tukea on katkolla vuodenvaihteessa. Pohjois-Suomen kansallisen maataloustuen maksamiseen saatiin pysyvä lupa Suomen EU-jäsenyysneuvotteluissa, mutta Etelä-Suomen kansallinen tuki on sovittu määräaikaiseksi. Tuki koskee kotieläin- ja puutarhatuotantoa.

Korkeaoja on aiemmin todennut, että myös pohjoisen tukia joudutaan tarkastelemaan uudelleen, ellei tukivaltuutta saada Etelä-Suomeen.

(MTV3-STT)

Tulot ja tuet eivät tahdo pysyä maitotilan kasvavien tuotantokustannusten perässä, sanovat porvoolaiset Paula ja Pekka Nikander.

(Huomenta Suomi 29.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme