Mainos
Mainos

Etelä-Suomen sairaaloiden turvatarkastuksissa löytyi puutteita

Etelä-Suomen keskussairaaloissa tehdyissä turvallisuustarkastuksissa on löytynyt runsaasti puutteita. Ongelmina ovat olleet mm. tukitut poistumistiet ja avoimet palo-ovet.

Lääninhallituksen tarkastajat tutustuvat Päijät-Hämeen keskussairaalan turvajärjestelyihin. Väkivaltatapaukset ovat lisääntyneet monissa sairaaloissa selvästi ja keskussairaalankin putka on käytössä tiuhaan.

- Meillä on pieniä ongelmia tässä potilasväkivaltatilanteissa, niin kuin tiedämme, niin henkilökunta on kokenut uhkana tämän tilanteen. Työsuojelupiirit ovat saaneet useita ilmoituksia, lääninlääkäri Antti Laine Etelä-Suomen lääninhallituksesta kertoo.

Etelä-Suomessa aloitettiin ensimmäisenä lääninä keväällä laajat sairaaloiden turvallisuustarkastukset. Tavoitteena on parantaa turvallisuustasoa ja ennaltaehkäistä onnettomuuksien syntymistä.

Eniten parannettavaa näyttäisi olevan palo-ovien lukitsemisessa sekä poistumisteiden pitämisessä avoimina.
Ylikuormitetuilla osastoilla varauloskäyntien kohdalla on myös potilassänkyjä.

Perinteisten paloturvallisuuskysymysten lisäksi huomiota kiinnitetään myös uusiin ongelmiin.
Yksi niistä ovat tietosuojaongelmat, joita on esiintynyt kaikissa sairaaloissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot