Mainos
Mainos

Etelä-Suomessa on paloasemia liian harvassa

Etelä-Suomessa on paloasemia liian harvassa. Läänin pelastustarkastajan Markku Kirvesniemen mukaan huolestuttavin tilanne on Helsingissä ja Kymenlaaksossa.

Mikään läänin kahdeksasta pelastusalueesta ei viime vuonna saavuttanut tavoitetta, jonka mukaan yhdeksän kertaa kymmenestä kiireellinen apu pitäisi saada pahimpiin riskipaikkoihin kuudessa minuutissa. Parhaaseen tulokseen ylsi Etelä-Karjala 72 prosentillaan.

Pääkaupungissa pelastuslaitoksen toimintavalmius jäi kauas ihanteesta kaikissa riskiluokissa. Kiireellisistä hälytyksistä hoitui tavoiteajassa vain 42 prosenttia, kakkosriskiluokasta puolet.

Pelastustarkastaja Kirvesniemen mukaan paloasemaverkko kasvaa liian hitaasti, kun kasvupaikkakunnilla kaavoitetaan alueita yrityksille ja asukkaille.

- On muistettava, että pääkaupunkiseudulla paloautojen ja ambulanssien kulkua hidastavat liikenneruuhkat. Ongelmaa pahentaa tehtävämäärien räjähdysmäinen kasvu, joka johtaa samanaikaisiin hälytyksiin.

Helsingin pelastuslaitoksella on lisäksi ollut tiedonsiirto-ongelmia hätäkeskusyhteyksissään.

Kirvesniemen mukaan uudet paloasemat tarvittaisiin ainakin Helsingin pohjoisosiin ja Lauttasaareen.

Paloasemien rakentaminen on jo helpottanut tilannetta Vantaalla ja Espoossa.

Kymenlaaksossa suurin huoli aiheutuu Kotkan ja Haminan paloasemien sijainnista. Molemmat ovat jääneet liian kauaksi ykkösriskialueista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme