Mainos
Mainos

Etelä-Suomesta tänään tien päälle 74 000 ajoneuvoa

Joulun menoliikenteen arvioidaan käynnistyvän tänään puolilta päivin.

– Etelä-Suomesta lähtee 74 000 ajoneuvoa liikkeelle ja liikenne on vilkkaimmillaan kello 15 aikaan, arvioi Liikenneviraston tieliikennekeskuksen päällikkö Margetta Udelius.

Eniten liikennettä on Etelä-Suomen pääteillä, eli valtatie yhdellä Helsingistä länteen, valtatie seitsemällä itään sekä valtatie neljällä Lahteen ja sieltä edelleen Jyväskylään ja Mikkeliin.

– Ruuhkat syntyvät esimerkiksi valtatie neljällä Jyväskylästä Ouluun ja valtatie viidellä Mikkeliin, kun siirrytään moottoriteiltä kaksikaistaisille teille. Liikennemäärien ollessa suuria näissä kohdin syntyy vähän ruuhkia, mutta tuskin tulee mitään suurempia jonoja.

Joulun menoliikenne jakautuu kolmelle päivälle. Monet suosivat matkanteossaan lauantain ja sunnuntain valoisia tunteja. Näinä kahtena päivänä liikenne ajoittuu pääsääntöisesti kello 9 ja 15 väliselle ajalle.

Paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkainta tapaninpäivänä, jolloin liikenteen odotetaan olevan huipussaan kello 12–19.

Liikennevirasto ei odota tungosta maanteille, sillä joulunajan liikenne on määrällisesti vain puolet juhannusliikenteestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme