Mainos
Mainos

Etelä-Suomi varautuu myrskyyn

Ilmatieteenlaitos arvioi, että myrsky kaataa jonkin verran puita ja aiheuttaa sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa. Laajemmilta metsätuhoilta kuitenkin vältyttäneen.

Voimakas talvimyrsky lähestyy Suomen rannikkoalueita. Tuulen odotetaan yltyvän ensi yönä kovaksi maan etelä- ja keskiosassa.

Jo nyt illalla sateet ja poikkeuksellisen korkealla oleva vedenpinta ovat nostaneet vettä laiturille Turun satamassa. Helsingissäkin merenpinta on ollut nousussa, mutta päivystävän palomestarin mukaan tilanne on kuitenkin vielä vuodenaikaan nähden normaali.

Huominen pika-alusliikenne Helsingistä Tallinnaan on peruttu myrskyn takia. Sekä Superseacatit että Tallinkin AutoExpress-vuorot jäävät satamiin.

Ennustuksen mukaan Pohjois-Itämerellä ja Suomenlahdella tuulennopeus voi nousta ylimmillään 25 metriin sekunnissa ja puuskissa vieläkin suuremmaksi. Myrskyltä säästyttäneen vain Perämerellä ja ehkä myös Merenkurkussa.

Voimakkaimpien tuulten odotetaan siirtyvän yön aikana itään. Aamulla vaarallisen voimakasta tuulta luvataan enää itäisimpään Suomeen. Merialueilla ennustetaan tuulevan vielä huomenna illallakin monin paikoin kovaa.

Ilmatieteen laitos arvioi, että myrsky kaataa jonkin verran puita ja aiheuttaa sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa. Laajemmilta metsätuhoilta kuitenkin vältyttäneen.

Suomenlahden merivartiosto kehottaa veneilijöitä tarkistamaan veneidensä kiinnitykset. Myös lähelle rantaa kiinnitetyt veneet kannattaa tarkistaa, sillä myrsky nostaa meriveden pintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme