Mainos
Mainos

Etelän laskettelukausi viikkoja etuajassa

Etelä-Suomessa päästään laskettelemaan tänä vuonna ennätysaikaisin. Viime viikon lopussa alkanut pakkasjakso on mahdollistanut lumetuksen useimmilla etelän laskettelurinteillä.

Osa rinteistä on avannut jo viikonloppuna, suurin osa aikoo käynnistää kauden parin viikon sisällä. Normaalisti kausi käynnistyy etelässä vasta marraskuun jälkipuoliskolla.

Tampereella Mustavuoren laskettelukeskuksessa keinolunta on urakoitu viiden tykin voimalla yötä päivää liki kolmen vuorokauden ajan. Hiihtokeskusyrittäjä haluaa rinteensä auki jo tulevana viikonloppuna.

- Tämä on ennätysajankohta. Semmonen kaksi ja puoli viikkoa entistä ennätystä ollaan etuajassa ja normaaliin ajankohtaan semmonen kolmisen viikkoa. Tuossa marraskuun 6. ja 7. päivän tienoilla on tätä ennen päästy ennätyksellisesti lumettamaan, kertoo Tampereen Rinteet Oy:n yrittäjä Seppo Mölsä.

Ennätysaikaisin ollaan liikkeellä myös muissa etelän hiihtokeskuksissa. Hartolan Purnuvuoressa laskettelemaan päästiin jo viikonppuna. Espoon Serenassa ja Vihdin rinteellä kausi käynnistyi tänään. Tällä viikolla hissit aiotaan pistää pyörimään myös Jämsän Himoksella. Pohjois-Suomessa rinteeseen päästään tällä viikolla Levillä ja Vuokatissa.

Varhainen liikkeelle lähtö näkyy kausikorttien myynnissä. Tampereella korttimyynnin uskotaan vilkastuvan viime vuodesta. - Meille se on lottovoittoa vastaava asia, jos pääsemme avaamaan aikaisin. Avaaminen näkyy heti kausikortin myynnissä, sanoo Mölsä.

Etelän pienille rinteille aikainen startti on vieläkin tärkempää kuin pohjoisen suurille hiihtokeskuksille. Kilpailuvaltti löytyy syksystä, keväällä pienet jäävät auttamattomasti suurten jalkoihin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.10.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot