Mainos
Mainos

Etelässä jopa yli 15 astetta - löydä parhaat terassikelit

Sunnuntaista näyttää tulevan kevään tähän mennessä lämpimin päivä.

Maan eteläosissa on aurinkoista ja mittari kipuaa monin paikoin 15 asteeseen tai jopa sen yli. Lämpimintä on maan eteläosissa sisämaassa.

– Sisämaassa tuulet ovat heikkoja, joten etelän suojaisissa paikoissa lämpötila voi tuntua korkeammaltakin. Etelärannikolla merituuli kuitenkin viilentää lämpötiloja, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Länsirannikolle voi syntyä sunnuntaina päivällä sadekuuroja, jolloin lämpötilat jäävät alhaisemmiksi.

Pohjois-Suomessa sää jatkuu kylmänä, pilvisenä ja lumisateisena. Lämpötila on pohjoisessa nollan tienoilla koko viikonlopun ajan. Sunnuntaina Etelä- ja Pohjois-Suomen lämpötilaero voi olla jopa parikymmentä astetta.

Aika suojautua UV-säteilyltä

Sunnuntaina kevätauringon paistaessa etelässä ultraviolettisäteilyindeksin ennakoidaan olevan kolme. Tämä tarkoittaa, että iho ja silmät on syytä suojata säteilyltä.

Syöpäjärjestöt muistuttavat, että keväällä iho palaa herkästi. Iho kannattaa suojata vaatteilla ja aurinkorasvalla. Jatkuva ihon altistuminen UV-säteilyllä voi aiheuttaa ihosyövän. Silmät kannattaa suojata aurinkolaseilla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme