Mainos
Mainos

Etelässä lumisadetta, pohjoisessa kireää pakkasta

Etelä-Suomessa on tullut pitkin yötä uutta lunta, mutta pohjoisessa pakkanen on kiristynyt yön aikana selkeillä alueilla. Kuusamossa pakkasta on lähes 30 astetta.

– Etelässä on saatu lumisateita. Sadealue rajoittuu Tampere-Lahti-linjan eteläpuolelle. Ajokeli on paikoin huono pöllyävän ja teille kerääntyvän lumen vuoksi, MTV3:n meteorologi Miina Manninen kertoo.

Pohjoisessa pakkasta on kaikilla selkeillä alueilla yli 20 astetta. Vielä päivällä pohjoisen selkeillä alueilla pakkasta voi olla 25 astetta. Aivan pohjoisimmassa Lapissa on runsaampaa pilvisyyttä ja vähän lumisateita.

– Etelässä sadealue ei liiku enää pohjoisemmaksi, ja se heikkenee iltaan mennessä. Torstaita kohden sää kirkastuu aina eteläisintä Suomea myöten ja pakkanen kiristyy. Kaikista kylmintä on Keski-Suomessa, kun taas lauhinta on pohjoisimmassa Lapissa.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme