Mainos
Mainos

Etenevä syksy saa tuulastajat vesille

Ikivanha kalastustapa tuulastus pitää yhä pintansa. Harjaantuneita atraimen käyttäjiä löytyy erityisesti itäisestä Suomesta ja Hämeen seudulta.

Lajilleen tyypilliseen tapaan tuulastajat eivät pidä suurta ääntä itsestään, mutta moni kehuu öistä puuhastelua elämystuotteiden ykköseksi. Harrastuksen vetovoimasta kertoo jotain sekin, että lajin SM- ja MM-turnauksiin ilmoittautuu joka syksy vähintään kymmeniä venekuntia eri puolilta maata.

Ruokolahden urheilukalastajien puheenjohtaja Esko Ijäs arvioi, että aktiivisia kilpatuulastajia on muutama sata. Harrastajien määrä liikkuu vähintäänkin tuhansissa.

Soittokierros itäsuomalaisiin kalastusliikkeisiin kertoo, että lajin välinekauppa käy varsin verkkaisesti. Toisaalta atraimia myyvät yleisesti marketit ja sekatavaraliikkeetkin.

Välineet eivät ole sataan vuoteen juuri muuttuneet, ehkä valaistusta lukuun ottamatta. Ennen kaloja iskettiin rantavesissä tervasten ja petrolilamppujen valossa, nyt veneiden kokissa killuvat halogeenivalaisimet ja otsalamput. Yleisiä saaliskaloja ovat hauki, lahna ja myöhemmin syksyllä siika.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme