Mainos
Mainos

Etla: Eläkesäästäjät käyttäytyvät kuten muut

Etlan mukaan eläkevakuutussäästäjät ovat itse asiassa pysyneet työelämässä muita pitempään.

Eläkevakuutussäästäjät jäävät töihin yhtä pitkäksi aikaa kuin muutkin, vaikka heidän on arvioitu lähtevän eläkkeelle nuorempina. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimuksen mukaan syynä on se, että eläkevakuutussäästöt ovat yleensä suhteellisen pieniä.

Vapaaehtoisten eläkevakuutusten verokohtelu muuttui vuoden 2005 alussa sillä perusteella, että vanhan järjestelmän arvioitiin kannustavan eläkevakuutussäästäjiä siirtymään muita aiemmin eläkkeelle.

Etlan mukaan eläkevakuutussäästäjät ovat itse asiassa pysyneet työelämässä muita pitempään. He ovat kuitenkin muita koulutetumpia ja paremmin ansaitsevia. Jos ansio- ja koulutustaso otetaan huomioon, eläkevakuutussäästäjien käyttäytyminen ei poikkea oleellisesti muista, Etlan tutkija Niku Määttänen arvioi.

Vakuutussäästöjen mediaani oli 30 500 euroa, eli tasan puolella säästöt ovat mediaania pienempiä ja toisella puolella suurempia. Vapaaehtoista eläkettä nostetaan keskimäärin kahdeksan vuotta.

Tutkimus perustuu Vakuutusyhtiöiden keskusliiton kyselyyn, johon vastasi 800 lähellä eläkeikää olevaa tai eläkkeelle siirtynyttä ihmistä. Noin puolella vastaajista on vapaaehtoinen eläkevakuutus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot