Mainos
Mainos

Etla huolissaan eläkekustannusten kasvusta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla muistuttaa sosiaalimenojen kasvusta lähivuosikymmeninä. Etlan tänään julkistaman tutkimuksen mukaan eläkemenoja lisää tulevaisuudessa eläkeläisten määrän lisääntyminen. Lisäksi tulevien eläkeläisten eläkkeet ovat nykyistä parempia.

Sosiaalimenojen lisäys tietää myös kokonaisveroasteen nousua, ellei sosiaaliturvan tuottavuutta ja tehokkuutta saada lisätyksi. Toinen keino estää verotuksen kiristymistä on etuuksien leikkaaminen.

Tutkijat sanovat laskelmiensa osoittavan, että nykytasoiset terveys- ja hoivapalvelut on rahoitettavissa jatkossakin, ellei Suomen talous- ja väestökehitys ole hyvin heikkoa. Heidän mukaansa on kuitenkin epäselvää, riittääkö suomalaisille nykytaso ja ovatko he valmiita parannuksen lisärahoitukseen yhteisistä varoista.

20 vuotta pidemmän ajan arvioiden tekoa vaikeuttavat väestön kehitykseen liittyvät epävarmuudet. Tutkijat suosittelevatkin, että poliittisia ratkaisuja tehtäessä tämä otettaisiin jatkossa huomioon.

(MTV3-STT)
Lue Etlan tiedote kokonaisuudessaanHuom! Tiedote ainoastaan PDF-muodossa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot