Mainos
Mainos

Etla: Väestön ikääntyminen nostaa veroastetta

Etla arvioi väestön ikääntymisen johtavan kokonaisveroasteen nousuun. Lisäksi työvoiman vähentyminen hidastaa tuotannon kasvua ja nostaa palkkatasoa.

Etla ennustaa väestön vanhenemisen johtavan kokonaisveroasteen nousuun.


Väestön ikääntymisellä on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan mukaan isot vaikutukset. Työvoiman väheneminen hidastaa tuotannon kasvua ja nostaa palkkatasoa. Etlan selvityksessä arvioidaan, että eläkeläisten rooli veronmaksajina korostuu, koska eläkkeet kasvavat ja eläkeikäisten kulutus lisääntyy. Palkkasumman kasvu sen sijaan hidastuu.

-Julkisten menojen ja veropohjien muutokset merkitsevät sitä, että kokonaisveroastetta on pakko nostaa. Se, kuinka suuria veromuutokset lopulta ovat, riippuu paljolti poliittisista päätöksistä, Etlan selvityksessä todetaan.
Tutkimuksen tilaaja ja päärahoittaja on Valtiontilintarkastajat. Rahoitukseen on osallistunut myös Suomen Akatemian ikääntymisen tutkimusohjelma.

(MTV3-STT)
Lue Etlan tiedote HUOM! Tiedote ainoastaan PDF-muodossa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot