Mainos
Mainos

Etla: Väestön ikääntymiseen varauduttava hoivarahastolla

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos varoittaa väestön ikääntymisen vaikutuksista verotukseen.

Etlan tutkijat esittävät, että osa verotuloista siirrettäisiin hoivarahastoon ennen kuin väestön ikääntyminen alkaa näkyä hoivamenoissa täysimääräisesti. Rahastosta maksettaisiin tulevia terveydenhoito- ja vanhuspalvelumenoja ja näin tulevat verot jäisivät matalammiksi.

Terveys- ja muita hoivapalveluja sekä eläkkeitä tarvitsevien määrä kasvaa ja näitä menoja rahoittavien palkansaajien määrä vähenee. Siksi tulevien palkansaajien verotus uhkaa kiristyä, vaikka etuudet pysyisivät ennallaan.

-Vaihtoehtona verojen ja maksujen nousulle on etujen leikkaus. Parempi vaihtoehto on varautua tuleviin menoihin rahastoimalla, hoivarahastoa selvittäneet Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etlan) tutkijat Jukka Lassila ja Tarmo Valkonen sanovat.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot