Mainos
Mainos

Etnoravintolat valtaavat hitaasti alaa

Pääkaupunkiseudun ravintoloista jo kymmenen prosenttia on maahanmuuttajien omistuksessa. Verrattuna muihin Pohjoismaihin alan kansainvälistyminen on Suomessa kuitenkin vasta alkutekijöissään.

Hotelli- ja ravintolaliitto selvitti missä ravintoloissa suomalainen ruokailee. Pizzerioiden suosio on puolittunut lamavuosista, myös etnisten ravintoloiden vaatimaton kolmen prosentin osuus yllättää. Tosin eksottiset vaihtoehdot löytyvät useimmiten vain suurimmista kaupungeista.

- Helsingissäkään näiden etnisten paikkojen suhteellinen osuus ei näytä kasvaneen. Absoluuttisesti niiden määrä on kasvanut, mutta koska tarjonta ravintola-alalla on muutenkin lisääntyny, niin niiden prosenttiosuus on näyttänyt säilyvän vakiona hyvinki pitkään, tutkimuspäällikkö Heikki Lankinen Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitosta kertoo.

Ravintola-alan kansainvälistyminen on Suomessa vasta alkutekijöissä. Esimerkiksi Ruotsissa ravintola-alan työntekijöistä jo viidennes on maahanmuuttajia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 26.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme