Mainos
Mainos

Etujärjestö: Kuntiin perheasiainneuvostoja

Lapsiperheiden etujärjestön mielestä jokaiseen kuntaan olisi perustettava perheasiainneuvosto.

Neuvoston asiantuntemusta voitaisiin käyttää esimerkiksi etsittäessä ratkaisuja yhteiskunnalle kalliisiin ongelmiin, kuten koulukiusaamiseen, päihdeongelmiin ja perheiden kriiseihin.

Neuvostossa olisi jäseninä lapsi- ja perhealan ammattilaisia sekä terveydenhuollon, koulutoimen ja psykologian asiantuntijoita ja perhejärjestöjen edustajia. Neuvosto voisi olla mukana päätösten valmistelussa ja niiden vaikutusten seurannassa.

Kunnallinen perheasiainneuvosto olisi tarpeen myös erityisesti lapsille, nuorille ja perheille suunnattujen palveluiden järjestämisessä ja kehittämisessä, katsoo Lapsiperheiden etujärjestön puheenjohtaja Anna Lanas-Nevala.

Järjestelmällistä kehittämistä tarvitaan muun muassa kouluterveydenhuollossa, neuvolapalveluissa ja matalan kynnyksen palveluissa. Perheiden näkemyksiä tarvitaan myös asuntopolitiikassa ja julkisten kulkuyhteyksien suunnittelussa.

Lapsiperheiden etujärjestö ottaa kantaa asiaan torstaina vietettävänä YK:n perheiden päivänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot