Mainos
Mainos

Etukorttien tarjonta lisääntyy

Kuluttajien etukorttijärjestelmä laajenee jo asuntokauppoihin, kun Huoneistokeskus lanseeraa oman etukorttinsa. Kuluttajavirasto pelkää, että etu- ja bonuskorttien yleistyminen hämää kuluttajaa ja vääristää kuvaa oikeasta hintatasosta.

Myös kiinteistövälittäjät yrittävät sitouttaa asiakkaitaan kaupoista tutuilla bonuskorteilla. Huoneistokeskus houkuttelee asunnon ostajia ja myyjiä etukortilla, jolla saa alennusta muun muassa Askon huonekaluista, Vattenfallin sähkösopimuksesta tai Elisan laajakaistaliittymistä. Kortilla voi tilata myös vaikkapa Avotakan vuosikerran tai kasan muuttolaatikoita.

- Ensisijaisena kriteerinä oli se, että pitäisi olla valtakunnallisia yrityksiä, että kun Huoneistokeskuskin toimii Helsingistä Rovaniemelle asti usealla paikkakunnalla, niin halutaan tarjota nämä edut kaikille meidän asiakkaillemme, kehityspäällikkö Krista Ruohonen huoneistokeskuksesta kertoo.

Huoneistokeskuksen mukaan etukorttiin päädyttiin, koska kysyntää tuli niin runsaasti. Taustalla oli kuitenkin myös halu erottautua muista kiinteistönvälitysfirmoista.

Kuluttajavirasto ei sen sijaan katso etu- ja bonuskorttien yleistymistä hyvällä. Sen mukaan korteilla hämätään kuluttajia, kun hintavaihtoehtoja ei tarjota.

- Se mikä tässä on nimenomaan ongelma on se, että kuluttaja jää helposti tällaiseen sopimuskuvioon, ei vaihda, ei kilpailuta ja se ei meidän markkinoille ole mitenkään hyvä asia, sillä kyllähän meidän markkinoiden toimivuus perustuu siihen, että kilpailutetaan tuotteita, katsotaan hintoja, katsotaan laatua, kuluttajaoikeusryhmän johtaja Anja Peltonen kuluttajavirastosta kertoo.

Ymmärsi kuluttaja vastuunsa tai ei, varmaa on, että etukorttijärjestelmä laajenee entisestään. Jo nyt alennusta tai bonusta saa lukuisista menoeristä, kuten hammashoidosta, bensasta, matkoista ja vakuutuksista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme