Mainos
Mainos

Etyj-kokous toi rajatarkastukset voimaan

Rajatarkastukset ovat tulleet voimaan Suomessa Etyjin ulkoministerikokouksen ajaksi.

EU:n sisärajatarkastukset alkoivat maanantaina ja päättyvät 5. joulukuuta. Ulkoministerikokous pidetään 4.-5. joulukuuta Helsingissä Messukeskuksessa.

- Edellytys näiden tarkastusten palauttamiseen on, että maan sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu vaara. Mitään yksittäistä uhkaa ei kuitenkaan ole tiedossa, tämä rajavalvonnan palautus liittyy kokouksen turvajärjestelyihin, oikeudellisen osaston apulaisosastopäällikkö Katriina Laitinen Rajavartiolaitoksen esikunnasta kertoo.

Tarkastuksia tehdään tärkeimmillä rajanylityspaikoilla, mutta niitä voidaan tehdä myös Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisellä maarajalla.

- Tarkastukset suoritetaan pistokoeluontoisesti, eli kaikki Suomeen Unionin sisältä tulevia ei välttämättä tarkasteta. Nythän meillä ei sisärajatarkastuksia EU:ssa tehdä, Laitinen sanoo.

EU:ssa sisärajatarkastuksia on palautettu silloin tällöin esimerkiksi terrori-iskujen pelossa, jalkapallon MM-kisojen ja EU:n huippukokousten yhteydessä.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme